Je špatný být pořád smutná?

23. 2. 2009 22:12
Rubrika: Nezařazené

Netvař se tak nešťastně pořád, je to strašný jak si pesimistická! Ano, tuto větu slýchávám poslední dobou docela často. A proč? Co je na tom špatného, být smutná? Když se necítím dobře a jsem smutná je to určitý stav, který právě prožívám a přece se nebudu přetvařovat. Vím, že spousta lidí kolem mě se snaží, aby mi bylo lépe a pokouší se mě rozesmát. Ale co když o to nestojím. Chci být smutná, když to tak cítím. Když se budu chtít zasmát, tak zajdu někam do kina na komedii a budu se smát, ale momentálně nemám potřebu.

            Když koukám ven vidím, že i počasí je přesně takový jako moje nálada. Nevím jak jinde, ale tady prší a i moje srdce pláče. Cítím se tak nějak vnitřně rozervaná a zmatená, nevím co mám dělat. Chtěla bych se smát, chtěla bych rozdávat kolem sebe radost, ale nějak mi to poslední dobou nejde. Asi se na mě kvůli tomu zlobí pár lidí, ale mě samotnou to mrzí, že tento stav momentálně nemůžu změnit. Nejde o to, že bych nechtěla, ale nejde to.

            Možná proto mám někdy tendence utíkat až na konec světa, ale nakonec nikam stejně neuteču. Ale možná někdy…uvidíme. Teď tu ale musím bojovat, jak by řekl můj kamarád, bojovat za svůj život a bojovat za budoucnost. Možná teď nemám sílu, ale tu můžu časem získat za pomocí druhých lidí. Ale hlavní je najít sílu sama v sobě. Bude to dlouhá cesta, ale snad to zvládnu.

Zobrazeno 1972×

Komentáře

VítekZ

Čau ililko, <br />
chci Tě podpořit jednak v tomu smutku, že nejsi sama, a hlavně v tý upřímnosti. Přetvářka škodí těm druhejm, protože falešný úsměv nestojí za zlámanou grešli, a škodila by i Tobě. <br />
Bůh stejně ví, jak Ti je, a co se v Tobě děje, nemusíš mu každý den posílat kilometrový dopis Ahoj Tati. Ale kdyby to bylo k neunesení, tak se to s Ním neboj vyříkat - ocení Tvou upřímnost :)<br />
<br />
Tyler Durden: Nevěděl jsem, že Tyler Durden umí česky...

Pavla Bujnochová

To:Hugo-hlásím se to klubu negativistů, miluju černý pivo a nemám ráda pozitivisty.

Zobrazit 13 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona