Být dobrý student…

17. 3. 2009 10:17
Rubrika: Nezařazené

Dlouho přemýšlím, jak se stát dobrým studentem nebo spíš studentkou. Už jsem ve škole skoro měsíc a když se podívám do svého notebooku tak zjišťuji, že vlastně nemám ani jedny pořádný poznámky do nějakého předmětu, až na jeden a tím je Christologie. Co tam vlastně dělám, říkám si sama sobě. Není to tím, že bych nedávala pozor, právě naopak, prostě jen poslouchám a nějak si nepíšu.

         Pomalu mi dochází, že ve třídě nás je stále míň a míň a pokud to tak půjde dál, tak se příští rok sejdeme jen ve čtyřech. Hrozná představa, už teď občas panuje ponorková nálada. Někteří jsem chodí si něco zapsat a pak honem pryč, od některých slyšíte jen ahoj a tak se teda mějte, ještě že jsme dvě holky jinak bych to už asi nezvládla.

         Až tento semestr mi došlo, co to je studentský život, moje maminka už měla o mě strach, že se pořád jen učím, takže když jsem přijela domů bez knížky a s tím, že jsem minulý týden byla pořád někde s kamarády venku, byla ráda. Řekla mi, že mě konečně poznává :) Myslím si, že spíš si vzpomněla na svoje studentská léta.

         A tak si kladu otázku jak to mám všechno skloubit, učit se a zároveň stihnout ještě pařit? Jak by řekla moje babička: „Vše na rozumném rozdělení času záleží.“ Takže začínám oceňovat svůj diář, nikdy jsem ho nepotřebovala, ale vidím jak je momentálně potřebný. Takže každý večer na pár minut sednu ke stolu a rozdělím si všechno co musím stihnout do školy a pak taky čas na kamarády. No a uteče týden jako voda, ani nevím jak.

         Takže dnešní plán - škola, kamarádka a Ježíš Nazaretský od Benedikta XVI., musím říct, že je to moc pěkná knížka, určitě si jí přečtěte. :)

Zobrazeno 2044×

Komentáře

David Augustýnek

je to tak lidé se míjejí, čas letí a my zjišťujeme že jsme stále jako by na místě!<br />
Pořád jsme na stejném bodu v životě a to je těžké rozhodování kam se pohneme!<br />
<br />
Měli bych si více uvědomovat krásy všedních dní a ne se jenom hnát za úspěchy. <br />
A to rozdělování času je dobré, člověk si uvědomí co je pro něj na další den to nejdůležitější co bude jeho hlavním naplněním! <br />
<br />
Díky za knižní tip:)

honza17

„Vše na rozumném rozdělení času záleží.“<br />
Tvoje babička mluví jak Yoda z Hvězdných válek.

Daliluh

Holt každý máme babičku odjinud:-)...

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona