MEDITACE a jak na to jde ililka :)

5. 1. 2009 20:58
Rubrika: Nezařazené

         

Hned na začátku, chci upozornit, že zde nechci psát, jak by měla vypadat správná meditace. Jde mi spíše o určitý návod pro začátečníky, kteří by se chtěli přiblížit více k Bohu a hledají určitou cestu. Jde především o lidi, kteří už mají určité zasazení v modlitbě a snaží se udělat něco víc nejen pro poznání Boha, ale také pro poznání sami sebe.

           

Prvním a důležitým bodem je ztišení se a sladění se svým tělem. Najednou uslyším tlukot vlastního srdce a všechno co mě obklopuje je absolutní ticho. Mohu si zavřít oči a představit si vodní hladinu, která je klidná a tím navodit tu touhu splynout z touto hladinou.

           

Druhým krokem a to velmi náročným je uvědomit si přítomnost Boha, nejsem už sám, je tu se mnou. Důležité je uspořádání místa, dokázat si utvořit scénu  o které chci meditovat.

           

Třetí bod je zformulování toho o co mi vlastně jde. Chci poznat sebe, chci poznat Boha a nebo chci poprosit o to co bych chtěla. Je to jen o tom, vyjádřit se co chci nebo co mě trápí a potřebuji to říct Bohu.

           

Ve čtvrtém bodě se dostáváme k samotné meditaci. Dotýká se mě to, jde o to jaké udělat rozhodnutí. V meditaci je přítomné naše tělo. Do pochodu se však dává i rozum, paměť a cit. Může zde dojít k zásadní události, Bůh se mě dotkne. Tyto doteky se stávají evangeliem našeho života a Bůh je pro nás živým pramenem.

           

V pátém bodě dochází k rozhovoru s Bohem a k závěrečnému ztišení se a vyjití z meditace, opouštím prostor v kterém mi bylo dobře, opět se vracím do reality.

           

Pokud to chcete zkusit tak do toho, rada na závěr NESPĚCHEJTE!

Zobrazeno 831×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona